Second Hand

Ordinarie öppettider

Gåvoinlämning: 

Tisdagar: kl 18-20

Butiken är öppen:

Torsdagar (jämna veckor): kl 15-18 
Lördagar: kl 10-13 

Caféet öppet igen – varje lördag!

Ansvarig: Sune Rydén 070-573 99 36

Om ni önskar skänka skrymmande möbler eller liknande önskar vi att Ni tar kontakt med Marcus (0730 404 303) innan ni kommer, då kan vi alla spara tid och ork. Han gör en snabb avvägning om och när vi har möjlighet att ta emot era tillhörigheter.

Udrag ur verksamhetsberättelsen 2019

Second Hand har nu passerat 23 år sedan starten. Verksamheten har under alla år bedrivits ideellt tack vare många trogna och engagerade medarbetare. Butiken har varit öppen lördagar 10-13 och även varannan torsdag eftermiddag.
Försäljningen i Second Hand verksamheten har under året inbringat 568 603 kr i butiken samt 90 352 kr i caféet. Detta är en ökning med 20 % i butik och 8 % i caféet. Missionsrådet fördelar överskottet till sociala missionsprojekt. Totalt har under året 404 287 kr sänts ut i katastrofhjälp samt sociala missionsinsatser. Exempel på insatser är svältkatastrofen i Jemen, tsunamin Idai i Mozambique, Panzisjukhuset i Kongo, Barnsamaritens skolor i Etiopien och Hannahjälpens barnhem, Sri Lanka. Bidrag har getts till till organisationer som Läkarmissionen, Lepramissionen och Mercy Ships. Radiohjälpens insamling för Världens barn gavs ett bidrag på 18500 kr. Enligt avtal med PMU, som en avdelning av PMU:s biståndscenter, förbinder vi oss att förmedla minst 30% av utsända medel genom PMU. Årets andel har uppgått till ca 32 % och summan är 129 518.
Caféet är en uppskattad mötesplats med många stamgäster. Det är en viktig mötesplats och ett bra sätt att få kontakt med många Alebor som annars inte besöker vår kyrka. Överskottet från caféverksamheten går till församlingens ungdomsverk-samhet.
Vi gläds över ett stort engagemang hos ett 40-tal medarbetare, varav flera från andra församlingar. Detta tillsammans med alebornas generositet i att skänka och köpa är grunden till ett gott resultat.